Website onderhouden.

Waarom wordt jouw website oud?

 

Waarom? Dit is heel simpel uit te leggen. Regelmatig komen er updates. Deze zorgen voor nieuwe mogelijkheden op een website, maar dat niet alleen! Ook zorgen deze updates ervoor dat er bepaalde lekken en gebreken opgelost worden. Hierdoor wordt de website veilig en is er minder kans om gehackt te worden. Doe jij deze updates niet, dan ben je voor een hacker een aantrekkelijker doelwit dan websites die dit wel doen. Je kan het vergelijken met een gestolen fiets. Een fiets met extra slot wordt minder snel gestolen dan een fiets zonder extra slot. Meer weten over veiligheid van websites?

Onderhoud is online vindbaar zijn

 

Wanneer je de updates niet uitvoert wordt je website oud. Je gaat niet mee met die nieuwste veranderingen terwijl de internetwereld om jou heen dit wel doet. Gevolg, je website wordt traag en werkt niet meer optimaal. Deze aspecten hebben gevolgen op hoe goed je gevonden wordt op internet. Dit klinkt misschien ver gezocht, maar dat is het niet. Zoekmachines als Google willen hun gebruikers de beste zoekresultaten tonen. Een website die niet werkt of sloom laadt, wordt bestempeld als “niet gebruiksvriendelijk”. Google gebruikers zijn nou eenmaal kieskeurig geworden en zullen geen geduld hebben om jouw trage website te bekijken en stappen over naar de concurrent. Google merkt al deze aspecten op en zal de concurrent boven jou plaatsen in de ranking. Dit fenomeen heeft alles te maken met CTR. Kortom, je moet wel mee met de ontwikkelingen anders ben je in no-time onvindbaar.

 

Technische ontwikkelingen

Vaak zien wij dat klanten de noodzaak van deze veranderingen onderschatten. Zij wachten liever tot de website stuk gaat voordat zij een expert naar de website laat kijken. Dit kunnen wij alleen maar afraden. Door de website niet up-to-date te houden loop je veel risico’s die niet altijd op korte termijn op te lossen zijn.

  • *De website functioneert niet meer naar behoren.
  • *De website snelheid neemt af.
  • *De website wordt onveilig.
  • *De website scoort slechter in Google en andere zoekmachines.